Adrian Cedera Akibat Diterjah Penyokong Sendiri ,Wira Super Cup Liverpool

Adrian Cedera Akibat Diterjah Penyokong Sendiri ,Wira Super Cup Liverpool – Jurgen Klopp udah mengesahkan bahawa penjaga gol baharu Liverpool, Adrian San Miguel tidak pasti dapat diturunkan di dalam perlawanan esok menentang Southampton di St. Mary Stadium.

Adrian Cedera Akibat Diterjah Penyokong Sendiri ,Wira Super Cup Liverpool

Ini berikutan penjaga gol itu mengalami kecederaan di buku lali akibat dipijak oleh penyokong mereka yang tergelincir semasa sambutan meraikan kemenangan Piala Super Eropah tempoh hari.

Dengan penjaga gol utama, Alisson Becker udah pun disahkan harus berehat panjang – maksimum enam minggu – akibat kecederaan yang dialamai sewaktu perlawanan pertama EPL minggu lepas, kehilangan Adrian membuatkan Jurgen Klopp harus sebabkan ketetapan serupa tersedia Andy Lonergan ataupun Coimhin Kelleher sebagai pilihan.

Klopp tetap tidak dapat menyembunyikan rasa geramnya pada penyokong yang mencederakan Adrian pada Rabu terlepas dan mempersoalkan kenapa peminat tentang boleh bertindak di luar batasan bersama dengan berlari ke di dalam padang.

“Saya tidak faham bagaimana di dalam dunia media sosial pada hari ini di mana kami boleh sentiasa boleh ‘bersama’ pasukan kendati di mana kami berada, tersedia seorang penyokong yang hilang pertimbangan bertindak melompat ke atas suatu hal dan tiba-tiba tergelincir supaya ‘menyepak’ buku lali Adrian selanjutnya mencederakannya.

“Semalam ianya terlihat ia tetap bengkak, hari ini nampaknya keadaannya lebih baik. Kita harus menunggu dan melihat laporan perubatan serupa tersedia beliau sempat cergas 100% untuk perlawanan esok.

“Walau bagaimanapun, malam – kemenangan Piala Super UEFA – itu adalah suatu hal yang gemilang bikin beliau.

“Kita harus membayangkan cara untuk menegaskan pasukan dapat meraih kemenangan di dalam perlawanan Sabtu ini. Andy Lonergan kini udah mula berlatih bersama dengan Kelleher dan kami tersedia kedua-duanya untuk memutuskan siapa yang lebih bersedia untuk bermain.

“Lonergan muncul lebih berpotensi untuk diturunkan berbandingBandar Bola Kelleher yang tetap belum bersedia 100 peratus. Kita dapat melihat dan sebabkan penilaian bersama dengan sebaiknya.”

Bagaikan kisah dongeng, Adrian San Miguel kini menjadi wira yang disayangi penyokong Liverpool selepas aksi cemerlangnya menyelamatkan sepakan penati terakhir oleh Tammy Abraham di dalam perlawanan Piala Super Eropah.

Sekalipun pada awalannya ketibaan beliau di Anfield sebagian hari terlepas semata-mata sebagai penjaga gol gantian, namun kecederaan Alisson udah mengubah takdir penjaga gol itu yang sepanjang kariernya sebelum saat ini tidak pernah menang apa-apa kejuaraan utama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *